Wat is de beste keuze voor een yogamat? 

Wat is de beste keuze voor een yogamat? 

Kies voor een kurken yogamat 

Heb jij wel eens last met yogamatten die wegslippen onder je voeten? Of ben je nieuw in het beoefenen van yoga en op zoek naar de beste yogamat om te starten?Dan raden wij van Positive things je onze kurken yogamat aan! Deze yogamat is samengesteld uit 100% natuurkurk en is volledig biologisch afbreekbaar. De kurk zorgt ervoor dat je niet wegglijdt en je grip behoudt tijdens je training. Het duurzame materiaal zal langer meegaan dan een traditionele yogamat en geeft een natuurlijk en zacht gevoel.

Gebruik de yoga mat tijdens een yoga/meditatie sessie of tijdens je workout. Neem hem gemakkelijk mee in je sporttas om niet alleen thuis, maar ook in de sportschool of yogales te genieten van van jouw geweldige yoga mat!


We zetten de voordelen van de kurken yogamat nog even voor je op een rij: 

Duurzame kurken yogamat 

Kurk krijgt tegenwoordig een steeds betere reputatie als een duurzaam, milieuvriendelijk materiaal. Misschien heb je al gemerkt dat het grote stappen maakt in de yogawereld, en dat is zeker terecht! Kurk is een van de meest natuurlijke, materialen om  een yoga mat te maken. Kurk is 100% biologisch afbreekbaar, past in het duurzame kader van de yoga sport en ze zal langer meegaan dan een traditionele yogamat. 

Yogamat met geweldige grip 

Het grote voordeel van de kurken yogamat is zijn geweldige grip. Het materiaal neemt sneller vocht op en zorgt ervoor dat je niet wegglijdt op de mat. Door de ronde hoeken en antisliplaag aan de onderkant wordt het bijna onmogelijk de mat nog te verschuiven op de grond!

Yogamat met een natuurlijk gevoel

De kurken yogamat absorbeert vocht veel sneller dan een traditionele yogamat. De hygiëne van de mat is aangenaam, je zult minder snel vocht voelen op de mat waardoor je minder zal uitglijden. Zo kan je je volledig focussen op het ontwikkelen van je yoga technieken.

Gemakkelijk te onderhouden yogamat

Het onderhoud van de mat is een makkie! Verspreid enkele (ecologische) druppels wasmiddel over de mat en laat ze vervolgens op de grond opdrogen aan de lucht. De kurk zal het product snel absorberen en de goede geur vasthouden.

Nog meer uit jouw yogaoefeningen halen?

Wil jij nog meer uit je yogaoefeningen halen? Bekijk dan ook onze kurken yogablok! Door een yogablok te gebruiken voorkom je blessures aan de rug en hals. Zeker in het begin kan je je snel overstrekken. Een yogablok helpt je om je flexibiliteit te verbeteren en rustig aan op te bouwen. Ook dit yoga product is gemaakt van eco natuurkurk en is daarmee 100% biologisch afbreekbaar.

Met deze kurken yoga mat ben je niet alleen sportief, maar ook duurzaam bezig! Wat wil je nog meer? Twijfel niet langer en haal de kurken yoga mat meteen in huis!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.