touwtjespringen met verzwaard springtouw

Touwtjespringen is de nieuwe rage - verbrandt razendsnel calorieën! 

Touwtjespringen met een verzwaard springtouw

Een van de meest upcoming trends in fitnessland is touwtjespringen met een verzwaard springtouw in plaats van een ‘normaal’ springtouw. Een normaal springtouw weegt bijna niks, heeft twee handvaten en een dunne lijn die vaak gemaakt is van kunststoffen zoals PVC of Nylon. Door het gewicht van een verzwaard springtouw zal je sneller je doel bereiken en razendsnel calorieën verbranden! 

Is afvallen door touwtjespringen je doel? Lees dan snel verder over de voordelen van het trainen met een verzwaard springtouw: 

De voordelen van een verzwaard springtouw:

Naast het fun aspect van springtouwen is het goed voor je conditie en voor iedereen toegankelijk: 

1. Touwtjespringen is gunstig voor mind and body

Bewegen is nooit slecht voor je. Springtouwen is dan ook een goede sport om mee te starten. Het is niet alleen goed voor je fysieke lichaam, maar ook voor je mentale gezondheid! Dit komt omdat je naast je lichaam ook je motoriek traint. Je kan niet enkel springen en tellen, je moet de timing van je sprongen ook goed timen. Je kan je jump rope workout interessanter maken door te oefenen op speciale sprongen zoals knieheffen en hinkel sprongen.

2. Snel afvallen met touwtjespringen

Onderzoeken tonen aan dat één van de meest efficiënte manieren om af te vallen/ calorieën te verbranden touwtjespringen is. Door enkele minuten per dag te touwtjespringen tijdens je workout of thuis val je al heel snel af. Na 1 uur touwtjespringen heb je maar liefst 1000 calorieën verbrandt! 

3. Je conditie opbouwen met touwtjespringen

Tijdens het trainen met een verzwaard springtouw zal je merken dat je het tempo makkelijker kunt aanhouden. Door het extra gewicht van het “touw” voel je het springtouw veel makkelijker aan waardoor je je sprongen een stuk beter kan timen. Door het tempo beter vol te houden maak je minder kans om fouten te maken of je te kwetsen tijdens een val. Zo bouw jij makkelijk en snel je conditie op!

4. Touwtjespringen is beginners vriendelijk 

Touwtjespringen behoort tot een van de meest beginners vriendelijke workouts. Je hoeft geen moeilijke techniek onder de knie hebben, hebt geen duur materiaal nodig en een springtouw berg je makkelijk op in een tas. Of je nu wilt trainen in het park of in je woonkamer, springtouwen kan je waar en wanneer je maar wilt beoefenen.

5. Touwtjespringen challenges

Om springtouwen vol te houden en variatie te brengen in je workout zijn vele challenges ontworpen. Wij vinden de Positive 30 day jump challenge de allerleukste. In de challenge is het de bedoeling om maar liefst 1000 sprongen per dag te doen. Dit klinkt beangstigend in het begin, maar het leuke aan de challenge is dat je elke dag uitgedaagd wordt om meer sprongen te doen. Je start met 300 sprongen per dag en bouwt het zo verder op. 

Hier vind je het volledige schema van onze Positive springtouw workout.

Zelf een verzwaard springtouw kopen? Bekijk ons assortiment van premium Positive Things springtouwen.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.